Sharing is caring
Ben jij ook zo’n harde werker? En vergeet je wel eens om die broodnodige zuurstof-pauze in te lassen? Zonde. Want je verliest je energie en flow als je té lang doorwerkt. Dit is wat voor mij wel werkt.

Breathe & relax more

Uiteindelijk krijg ik meer gedaan als ik vaker een korte pauze neem of een WTF-dag. En dat inspireerde mij voor deze quote. Want wat ik ook doe als ik moe word en aan één stuk doorwerk – en het duurde ongeveer een half jaar voordat ik dat überhaupt opmerkte – is dat ik mijn adem inhoud. Niet zo best he?

Nee, want ademen is zuurstof. En zuurstof is uberrrr belangrijk: voor je lijf, je energie, ontspanning én om in een flow te kunnen raken.

 

Take a break & breathe

Let it flow

Door werkdruk en stress kun je oppervlakkiger gaan ademen halen. Waardoor je organen minder zuurstof krijgen en je niet optimaal functioneert. En goed uitademen is natuurlijk ook belangrijk. Om alle afvalstoffen eruit te laten. Ik heb mijzelf eigenlijk opnieuw leren ademen de afgelopen 2 jaar. Klinkt ‘weird’ he? Maar toch is het zo.

[Tweet “Need more flow in your life? Take more breaks and breathe”]

Adem is de verbinding tussen lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat alles stroom (it flows honey!) en is voorwaarde om in een flow te raken, en om in contact met je intuïtie en creativiteit te komen.

Wat ik ook een mooie spreuk vind is deze:

De geest is als een vlieger,
De adem is het touw.
Doet mij denken aan mijn blog over vliegeren en de kracht van doelen en intenties. En ik krijg meteen zin om naar het strand te gaan om even lekker uit te waaien 😀

 

Hoe vaak neem jij een pauze, om alles eens lekker te laten stromen?
Reageer onder de blog en voel je vrij om deze quote te delen 😀

 

Tijdens het schrijven luisterde ik naar We Are The World vanMichael Jackson en Imagine van John Lennon.

3 Reacties

 1. claudia

  wat een briljante timing weer Florien! Na weken in de hoogste versnelling is het voor mij nú tijd voor een WTF ochtend! Heerlijk! En ook confronterend, want voordat ik uberhaupt weer kan opladen, merk ik ook dat er zich van alles aan het ontladen is….Dat is dus blijkbaar ook iets wat zich heel makkelijk onbewust in je ljjf nestelt als jete lang in je ‘jaagsysteem’ zit…..even gas terug en meer in je ‘zorgsyteem’ zorgt bij mij nu voor reconnecten met mezelf en alles wat er nu even is te laten stromen: tranen, dankbaarheid, moeheid. Allemaal prima, ik kan het dragen en het is fijn om al die gevoelens gewoon even te voelen,! Dank voor je reminder ! lfs

  Antwoord
  • Florien van Basten Batenburg

   Hey Claudia,
   Goed om te horen 😀
   En ik kan mij heel goed voorstellen dat je na al dat rennen een WTF-ochtend nodig hebt. Of meerdere.
   Take a break & breathe darling.
   Enjoy it!
   Xx

   Antwoord
 2. anna

  mooi stukje over het leven, spritualiteit en gelukkig zijn

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sharing is caring