“Tijdens de vakantie worden de grote beslissingen gemaakt”. Dat zei een makelaar die ik onlangs sprak. En die zin bleef hangen. Die opmerking deed wat met mij. Zeker nu de ‘komkommermaanden’ er weer aan komen.

 

 

 

Grote beslissingen

Vroeger lag de wereld tijdens de zomermaanden simpelweg stil . Er gebeurde niet veel, de regering was met vakantie en het nieuws bestond uit ‘komkommernieuws’. Je huis te koop zetten was dan niet zo handig.

De zomermaanden zijn nog steeds wel wat rustiger. De meeste mensen – met kinderen – zijn een paar weken met vakantie. Maar tegenwoordig heeft iedereen een telefoon, en zoals de makelaar zei: “piekt het bezoek op Funda tijdens de zomermaanden juist. Tijdens de vakantie worden de grote beslissingen gemaakt.”

Ja, logisch, dan heb je eindelijk de tijd en ruimte om echt na te denken en te reflecteren. En te voelen wat ze nu eigenlijk echt willen. De tijd nemen om een besluit te nemen.

Maar hé, je kunt niet het hele jaar wachten tot je weer vakantie hebt om een belangrijk besluit te nemen? Stel je eens voor zeg!

Kiezen

Wist je dat je per dag wel 35.000 beslissingen maakt? Veelal over routine-achtige zaken. Maar de grotere beslissingen, die blijven lastig. En die laat je soms liever liggen. Maar dat vreet energie.

Schrijven helpt je om beslissingen te nemen. Dat is wat ik doe als ik ergens mee worstel of onrust ervaar. Ik ga zitten en start de ‘download’. Dat geeft mij immense rust en antwoorden. Zo kom ik snel tot de kern van mijn onrust. En het schrijven maakt mijn hoofd leeg en geeft helderheid. En vanuit die staat kan ik veel objectiever naar een situatie kijken.

Op het moment dat ik weet wat mij onrust geeft, dan kan ik er iets mee. Of het nu het (durven) doorvoelen van een gevoel is, het woorden geven aan mijn onrust, en het verlangen dat eronder zit.  Ik gebruik het ook om mijzelf naar antwoorden en oplossingen toe te schrijven.

De kracht van schrijven

Journalen helpt mij om bij mijn gevoel te komen en ook om het te veranderen. Omdat ik weet hoe ik mij wil voelen – vrij en geïnspireerd – kan ik al schrijvende mijzelf naar een gewenst gevoel schrijven. En op basis hiervan weet ik dan ook meteen of ik iets wel of niet wil. Leidt deze beslissing naar het gewenste gevoel? En zo wordt kiezen en keuzes maken een stuk makkelijker.

Sneller beslissen

Ik kan dankzij schrijven ook sneller keuzes maken, waar ik vroeger dagen of weken op een beslissing kon kauwen. En ik kan het alleen, waar ik ook ben. Ik hoef niet per se met iemand te praten om mijzelf naar een besluit te praten, alhoewel ik ook graag een sparringpartner heb. Misschien herken je dat, misschien ook niet.

En het maakt niet uit of het om een grote of een kleine beslissing gaat: of het nu om een vakantie, een nieuwe kast of het kiezen van een coach of mentor gaat. Zo heb ik op mijn to-do lijstje staan om nu eindelijk een definitieve keus te maken over het mailprogramma dat ik wil gebruiken. Blijf ik bij Autorespond, ga ik terug naar Mailchimp of kies ik voor Active Campaign?

Let’s decide

Oké, tijd om een beslissing te nemen. Tijd om het mes in die ‘komkommer’ te zetten. Woord voor woord. Pak je pen (oftewel je magic-decision-taking-knife) en start chopping away, honey!

En maak voor jezelf meteen even een zomerse citroen-komkommer drankje voor tijdens het schrijven. Joindre l’utile avec l’agreable ;D

#simpleluxuriouslife

Over welk onderwerp ga jij al schrijvende een besluit nemen? Welke ‘komkommer’ wil jij eens even lekker doorsnijden?  

Reageer onder deze blog, ik ben nieuwsgierig. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This