Sharing is caring
training workshop bloggen onlineAls blog, boek, business & persoonlijke ontwikkeling ‘junkie’ lees ik graag inspirerende artikelen en blogs. Goeie ‘shit’, inspirerende ‘shit’, mindblowing ‘shit’ of gewoon ‘entertaining stuff’. En dan met name internationaal gefocuste blogs.

Dus ik dacht: ik deel een paar van mijn favoriete blogs met je. Hoef je ze zelf niet op te zoeken. Scheelt je tijd. Tijd die je mooi aan het lezen van de blogs kunt besteden. Of aan het schrijven van een blog, als je ondernemer bent.

 

Lifestyle en business blogs

Ik heb een paar lifestyle & business blog platforms oftewel ‘online magazines’ voor je geselecteerd. De meeste zijn Engelstalig. Internationaal zijn er nu eenmaal zulke gave online magazines. Komt ‘ie!
Enjoy 😀

 

1. ) Mind Body Green

Bewust, groen en hip. Heerlijk voor je dagelijkse dosis ‘happiness’, lifestyle, health, persoonlijke groei, interieur, stijl, recepten, vriendschap, yoga, spiritualiteit en tips om het beste leven te leiden.

Baai baai stress, hello Mind Body Green!

Dit platform biedt, net als het super succesvolle Nederlandse SoChicken, online trainingen aan. Mooie business case: creëer een online platform met inspirerende artikelen en bouw er een online business omheen.

 

2.) James Clear

James Clear heeft zijn achternaam mee. Hij schrijft heerlijk helder over goede gewoontes, gedrag & psychologie en het verbeteren van prestaties.

James bestudeert succesvolle mensen – ondernemers, artiesten, atleten – om te ontdekken welke gewoontes en routines deze mensen hebben om de beste te zijn. James brengt via zijn website ook zijn boeken en online programma’s aan de man (en vrouw). Heldere jongen, die James!

 

3.) Huffington post: What’s working

Een US gefocust nieuwsite van Ariana Huffington, hoofdredacteur en auteur van diverse bestsellers. Sinds 2014 staat ze op de lijst van “Forbes”  52 meest machtige vrouwen in de wereld.
De Huffington slogan is: INFORM. INSPIRE. ENTERTAIN. EMPOWER.
Ik lees graag de sectie What’s WorkingSmall BusinessPurpose & Profit en Inspiring Leaders.

 

4.) Dejlig: Dutch & Deens

Dejlig betekent ‘leuk’ in het Deens, dus eigenlijk is dit magazine een dagelijkse-dosis-leuk. Voor vrouwen die van stijl houden. Als Kopenhagen lover en Deense-stijl-liefhebber vind ik dit dus een HEEL LEUK online magazine. Karen timmert flink aan de weg met dit ‘happy healthy online magazine’ rondom lifestyle, beauty, fashion, food, health & kids.

Trouwens, Karen zoekt nog bloggers, mocht je dat ‘leuk’ vinden 😉 en zichtbaar willen zijn op een lifestyle platform met ruim 18.000 unieke bezoekers per maand.

 

5.) Lifehack

Een recht toe recht aan site vol met ‘Tips for life’. De site bevat geen persoonlijke blogs, maar informatieve artikelen vol met tips & trics rondom productiviteit, lifestyle, werk, motivatie, reizen, health, money, communicatie, food en technology. Oftewel, lifehacks.

Jij en ik weten natuurlijk heus wel dat er geen lifehacks zijn, oftewel ‘easy ways’, maar tijdnes het lezen van zo’n artikel lijkt het er verdomd veel op dat het WEL kan. Je life hacken. Als optimist ben ik dus fan van dit soort ‘digital snacks’. Weer eens wat anders dan de ‘achterklap’ sectie van de Telegraaf App 😉

 

En als inwoner van ‘010’, ‘good food’ & Rotterdam lover, lees ik graag De buik en Gers Rotterdam.

 

6.) De Buik van Rotterdam

De Buik schrijft dagelijks journalistieke verhalen over de bloeiende ‘foodcultuur’ van Rotterdam. Zoek je een trendy restaurant of bijzonder eettentje? Check De Buik!

 

7.) Gers Rotterdam

Een gerse website vol gerse verhalen over de stad waar ik sinds 1995 mijn hart aan heb verpand. Gers zet Rotterdammers in the spotlight en schrijft over de stad, lifestyle, eten & drinken, opinie, kunst & cultuur, ondernemen en architectuur. Hun blog noemen ze ‘verhalen’. Allemaal ‘ingrediënten’ waar ik blij van wordt 😀

 

Happy books blog

Houd jij ook van boeken, lezen en leren? In mei komt er een nieuw online boeken platform rondom ‘Happy Books’, die mij – als ‘notorious‘ boekenverslindster – gevraagd heeft om gastblogs en boekreviews te schrijven.

Het online platform bevat blogs en reviews over Nederlandse en Engelse boeken rondom thema’s als persoonlijke ontwikkeling en ‘happiness’. Boeken die je leven mooier maken. Een platform dat de lokale boekhandels wil steunen.Mooi initiatief en voorbeeld van wat ik noem ‘Conscious City Living’.

Welke blogs en/of online magazines lees jij graag?

Reageer onder deze blog. Ik ben nieuwsgierig, en hoor graag wat jou inspireert.

Tijdens het schrijven van deze blog luisterde ik naar ‘What a Feeling (Flashdance) Clubhouse Album Mix‘ van Global DJ’s.

5 Reacties

 1. Jan van der Meer

  Hoi Florien, bedankt voor je tips, inspirerend inderdaad!! Graag laat ik je weten dat voor mij ook https:\/\/samencommuniceren.nl/blog/ heel inspirerend is. Heel veel succes!
  Groeten, Jan van der Meer

  Antwoord
 2. Leo Hollander

  Leuk! Volgens zou de dimensie ‘werk’ nog een waardevolle toevoeging kunnen betekenen. Tenminste…als het gaat om persoonlijke ontwikkeling…;)!

  Antwoord
 3. Jens

  Hoi Florien,

  Ik ben zelf ook begonnen met een website omtrent persoonlijke ontwikkeling op lichamelijk, geestelijk en finanacieel gebied. Mocht je het leuk vinden neem vooral eens een kijkje op mijn website!

  https://groeiversnelling.nl

  Gr,
  Jens

  Antwoord
  • Florien van Basten Batenburg

   Tof Jens. Mooie onderwerpen. Ik ben ook een fanatiek sporter, music & dance lover. Say yes to mentaal, fysiek en financieel succes.
   Veel succes met jullie blog en business 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sharing is caring