Sharing is caring
Elizabeth gilbert Amsterdam 20 november 2015

Afgelopen vrijdag was ik in Paradiso om de boekpresentatie ‘Big Magic’ van Elizabeth Gilbert bij te wonen. De zaal zat vol met Elizabeth fans en Happinez magazine lezeressen.

Ik had al een paar keer interviews met haar gezien op video. Maar om haar ‘in het echt’ LIVE op  dat podium te zien staan, een paar meter bij mij vandaan, dat voelde anders. En haar verhaal kwam nog beter binnen. Met menig kippenvel moment als gevolg. I totally dig this chick!

En ik heb het eerste uur gefilmd, zodat jij het ook kunt zien. Of nog 5 keer terug kunt kijken 😉

Live opname Elizabeth Gilbert

Toen ik ging zitten, dacht ik meteen: er zijn een heleboel mensen die ook hier naartoe wilden, maar niet konden omdat het uitverkocht was. Dus ik greep mijn iPhone en zette Periscope aan, zodat wereldwijd mensen mee konden kijken en ik de opname kon delen. Ik heb  ruim 52 minuten opgenomen, en toen was mijn batterij leeg 😀

Ik zou zeggen, bekijk (of beluister) de opname en geniet van haar wijze woorden en heerlijke humor. Kijken of jij ook kippenvel krijgt.

Bekijk de video (via dropbox, kan paar seconden duren)

 

Oneliner queen

Liz is echt de queen van storytelling en catchy oneliners. Ze vertelt heel beeldend en neemt je mee in haar leven. Ze laat niet echt het achterste puntje van haar tong zien, maar ze is wel elizabeth gilbert amsterdam big magicgeestig en scherp. Zo moest ik heel erg lachen dat zij de glazen water inschonk, omdat Susan Smit waarschijnlijk te nerveus was om daar aan te denken 😀

Voor mij een heel cool rolmodel. I love Liz!

Een paar mooie teksten van Elizabeth die mij heel erg raakten, over perfectie, purpose en zelfliefde:

Elizabeth Gilbert on Perfectionism:“It’s Just Fear In Really Good Shoes”

Good shoes, daar heb ik er heeeeel veel van. Dus ja, hier kan ik wel wat mee. Haha. Zo gaaf hoe zij zaken kan ‘reframen’. In haar boeken doet ze dat ook. Zo omschrijft ze dat ze faalangst maar boring vindt. Waardoor de lezer denkt: ja, wie wil er nou saai zijn? Ik niet! Dus kies je falen boven faalangst & saai zijn. Briljant!

[Tweet “Perfectie is gewoon angst in ‘good shoes'”]

“Follow your vocation. Honour your calling”

Jaaa!!! Maar dan moet je wel weten wat dat dan is! Ik weet dat schrijven bij mij een heel sterke ‘calling‘ is. En ik schrijf me dan ook helemaal gek: blogs, mails, training materiaal en boeken! Ik werd er zowaar emotioneel van. Hell yeah Liz!!

En nog zo’n mooie zin, waar ze mee afsloot was:

“Embrace the glorious mess that you are”

Embrace the glorious mess that you are elizabeth gilbert

 

 

 

 

 

 

 

 

Heerlijk. Neem jezelf zoals je bent en omarm het! Met al je tekortkomingen.

Na de talk heb ik nog 2 (!) gesigneerde exemplaren gescoord. Ik geef er binnenkort een weg. So stay tuned (via mijn gratis tips & updates, meld je hieronder aan via de grijze balk).

big magic elizabeth gilbert amsterdam paradiso signed book

 

Live uitzenden via Periscope

Wil jij ook met PERISCOPE aan de slag en live uitzendingen maken van events of zelf in beeld je verhaal delen?

Dat kan. Vraag mijn gratis Persicope handleiding aan.

Welk stukje raakte jou het meest? Reageer onder deze blog, ik ben nieuwsgierig 😀

 

P.S. De maakster van de foto’s van ‘Liz’ is Kirsten Cooiman, die helemaal vooraan zat in de zaal. Net als ik een enorme ‘book lover’. Tip: join haar Facebook Boekenclub 😀

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sharing is caring